UMCG – Nemo

Over het UMCG

In het expertisecentrum van Movement Disorders Groningen is een groot nieuw onderzoek van start gegaan. Het heet “Next Move in Movement Disorders” (NEMO), oftewel: de volgende stap voor bewegingsstoornissen.

Het UMCG werkt samen met ZiuZ aan een innovatief systeem dat aan de hand van visuele intelligentie verschillende bewegingsstoornissen kan herkennen en deze van elkaar kan onderscheiden.

Concept

Smartcase is gevraagd om een film te produceren die laat zien aan welke ontwikkeling er wordt gewerkt en hoe deze ontwikkeling in de toekomst kan zorgen voor een grote doorbraak op het gebied van bewegingsstoornissen. Het doel is om patiënten te werven die kunnen bijdragen aan het leerproces van het systeem om zo de verschillende bewegingsstoornissen van elkaar te kunnen onderscheiden

We nemen de kijker mee in het proces waar het UMCG en ZiuZ momenteel in bevinden. Aan de hand van een voice-over, een interview met de Neuroloog en een patiënt laten we de huidige situatie, de probleemstelling en de oplossing zien.

Doelgroep: Patiënten met een hyperkinetische bewegingsstoorniss
Platform: Website, live evenement.

 

Het resultaat